''Ik vroeg hem of het niet eng is om Cerny weer los te laten''

1
''Ik vroeg hem of het niet eng is om Cerny weer los te laten''

Vaclav Cerny mocht deze week eindelijk weer met de groep meetrainen bij FC Twente. Leon ten Voorde zag dat de vleugelaanvaller, die in januari zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax, nog altijd erg geliefd is bij de selectie. 

“Dinsdag kwam Cerny eraan lopen met zijn voetbalschoenen in zijn hand en ging op de bank zitten", blikt hij terug in de podcast De Ballen Verstand. "Hij straalde, hij lachte en was zo blij als een klein kind. Hij wilde het veld op en ik had toen al gehoord dat dat de volgende dag ging gebeuren. Cerny was dus te vroeg, maar hij wilde de sfeer proeven. Dat was echt zo aandoenlijk", aldus Ten Voorde. 

“De volgende dag stond Cerny dus op het veld en de spelers hadden een spandoek voor hem gemaakt. Hij werd onthaald met ‘welcome back’ en de spelers juichten allemaal in een soort van erehaag. Dat geeft wel aan hoe betrokken Cerny is en hoe ze hem waarderen", vervolgt de verslaggever. "Hij heeft nog geen minuut gespeeld en voor sommige jongens is hij nog nieuw. Pröpper heeft bijvoorbeeld nog nooit met Cerny gespeeld. Het enthousiasme dat Cerny er weer was, was aandoenlijk", constateert Ten Voorde. 

De clubwatcher is benieuwd wanneer de aanvaller weer een wedstrijd zal gaan spelen. "Er wordt geen datum aan gegeven en dat is denk ik ook heel verstandig”, vertelt hij. "Ik had het er nog wel over met Ralph Speerstra (fysio, red.) die hem helemaal heeft opgetraind en begeleid. Ik vroeg hem of het niet eng is om Cerny weer los te laten. Garanties heb je nooit, maar dat meten ze zo goed aan de hand van data. Daar gaat heel wat aan vooraf voordat ze hem weer op het veld loslaten", besluit Ten Voorde. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 Oct 2021 om 14:21
    Zolang hij zelf maar niet gaat twijfelen of hij (al) wel instaat is om het veld op te gaan. Hij moet vertrouwen hebben in zijn lichaam. Zo'n blessure oplopen is veelal pech, eigenlijk met de meeste blessures in de topsport. Hopelijk blijft hem verder blessureleed en een terugval bespaart zodat we weer van zijn kwaliteiten kunnen genieten.
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›