Ten Voorde verbijsterd: ''We leven toch niet in een dictatuur?''

De FC Twente/Heracles Academie heeft een regioplan opgezet waarin vrijwel alle club binnen de regio een rol spelen. Achilles Enschede/PFA vormt een uitzondering op de regel.

Leon ten Voorde begrijpt dat niet. "Ik zou als FC Twente en Heracles op de deur hadden geklopt voor een speler, gaan vlaggen van: kijk eens, de eerste speler leveren wij al af. Hoe mooi is dat?”, begint de verslaggever in De Ballen Verstand van TC Tubantia.

Ook snapt hij de houding van PFA niet. "Wie ben jij om dat te bepalen voor een kind dat stage kan lopen bij een BVO? Dat is toch gek, waarom doe je dat? Ze hebben ook een brief aan de ouders gestuurd. Dat vind ik ook ongelofelijk, er staat bij: zijn ze er na zes meetmomenten nog niet achter, dan vinden ze uw kind blijkbaar niet interessant genoeg. Dat vind ik echt zo’n toontje. Wat wil je daarmee bereiken?”

Ten Voorde ziet een andere, betere, werkwijze. "Ik vind dat elke opleider die bezig is om talent te ontwikkelen een talentje van dertien of veertien jaar die naar de dichtstbijzijnde BVO kan, het talent daar op de fiets naartoe moet brengen. Daar moet je trots op zijn".

Hij ziet echter 'wraakacties'. "De grote mensen achter de PFA hebben een verleden bij FC Twente en zijn daar niet zonder enige ruis vertrokken. Ik krijg toch het gevoel, en dat proef ik bij meer mensen, dat er toch nog wat oud zeer zit."

"De PFA zegt van: wij werken wel mee, alleen op de momenten die wij bepalen. Dan denk ik van: wie zijn jullie om dat te bepalen, die twee maanden. Wat is dit? We leven toch niet in een dictatuur?", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand