FC Twente/Heracles Onder 21 verliest in eigen huis van FC Groningen

0
FC Twente/Heracles Onder 21 verliest in eigen huis van FC Groningen

FC Twente/Heracles Onder 21 heeft op zaterdagmiddag niet weten te winnen van de leeftijdsgenoten van FC Groningen. Trainers Mark Looms en Nicky Kuiper wisten een 1-2 nederlaag niet te voorkomen.

"We hebben verloren van een goede tegenstander", vertelt Mark Looms in gesprek met de FC Twente/Heracles Academie. "FC Groningen was sterk aan de bal, met name in de opbouw. Wilden we vandaag het verschil maken, dan moesten we zowel aan de bal als zonder bal goed spelen. Dat was vanmiddag niet genoeg."

Hij gaat verder met analyseren. "Aan de bal kwamen we tekort in het maken van de juiste keuzes en in details, zoals goed en hard inspelen. Zonder bal kwamen we tekort in de duels en het bewaken van de onderlinge afstanden. FC Groningen kon er de eerste helft gemakkelijk doorheen voetballen. In plaats van in ons eigen spel te komen en zelf ballen te veroveren, moesten we meters terug."

Wel zag hij een goede werklust. "De jongens gaan volop in de strijd. Het is positief dat we een 0-1 achterstand hebben weten om te buigen. Maar die gelijke stand moet je als mindere ploeg ook kunnen verdedigen. We kunnen nog stappen maken in het volwassener worden, maar dat is een proces. Maandag gaan we weer keihard werken om dingen te verbeteren. Zowel aan de bal als zonder bal."

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Jansink, Olde Keizer (87′ De Lange), Donald (70′ Stacie), Carlos Da Silva, Eeustatia (68′ Stacie), Scheperman (76′ El Messaoudi), Agca (60′ Dyulgerov), Wehmeyer (60′ El Messaoudi), Marsman, Roossien, Bostdorp

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›