VIDEO | Vier treffers FC Twente Vrouwen niet genoeg voor zege

FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen. In Den Haag eindigde het duel in een doelpuntrijk gelijkspel, 4-4.

ADO Den Haag kende een vliegende start in eigen huis. Al na vier punten opende Jaimy Ravensbergen de score in het Cars Jeans Stadion. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want vier minuten later was het alweer 1-1. Na een voorzet van Wieke Kaptein kon Fenna Kalma de gelijkmaker binnen schieten.

FC Twente kreeg daarna opnieuw een goede kans en na achttien minuten pakten de Tukkers de voorsprong via Kayleigh van Dooren. Vlak voor rust werd het echter weer gelijk na een enorme blunder van Kika van Es en keepster Daphne van Domselaar kon Ravensbergen profiteren, 2-2.

FC Twente kwam in de tweede helft opnieuw op voorsprong in het vermakelijke duel in Den Haag. Marisa Olislagers scoorde op zeer fraaie wijze uit een vrije trap, waar keepster Barbara Lorsheyd geen antwoord op had. De 3-3 van Kirsten van de Westeringh was daarna minstens zo fraai. Met een knal van afstand bracht zij beide ploegen weer op gelijke hoogte.

Daarmee kwam er nog geen einde aan het spektakelstuk tussen ADO Den Haag en FC Twente. Ravensbergen voltooide haar hattrick en leek ADO Den Haag met de 4-3 de drie punten te bezorgen. Renate Jansen wil daarna met een blessure gewisseld worden, maar de aanvoerster van FC Twente moest nog even door. Jansen, die amper meer kon lopen, kopte vijf minuten voor tijd zelfs de 4-4 binnen.

ADO Den Haag - FC Twente 4-4 (2-2)
4' 1-0 Ravensbergen
8' 1-1 Kalma
18' 1-2 Van Dooren
41' 2-2 Ravensbergen
57' 2-3 Olislagers
62' 3-3 Van de Westeringh
79' 4-3 Ravensbergen
84' 4-4 R. Jansen

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd; Douma, Hendriks, Raaijmakers, Nelemans; Verspaget, Van de Westeringh, Speelman (80' Van Belen); Rijsbergen (71' Sellies, 90' Van Oosten), Ravensbergen en Looijen (46' Amani).

Opstelling FC Twente: Van Domselaar; Kaptein, Dijkstra, Van Es, Olislagers; Casparij, Van Dooren (60' B. Jansen), Giesen; Stolze (74' Everaerts), Kalma en R. Jansen (85' Teurlings).