Bosch in de basis bij FC Twente? ''Valt niet vaak door de mand''

0
Bosch in de basis bij FC Twente? ''Valt niet vaak door de mand''

FC Twente kan zondag tegen NEC niet beschikken over Ramiz Zerrouki en Wout Brama. De kans is groot dat Jesse Bosch daardoor op het middenveld gaat spelen.

"Dan zie je ineens dat het toch vrij dunnetjes is op het middenveld als die twee er niet zijn", zegt clubwatcher Tijmen van Wissing bij De Oosttribune. "Ik ben geen groot fan van Jesse Bosch, maar hij valt ook niet heel vaak door de mand. Hij levert altijd wel inzet."

Voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa is het daarmee eens. "Hij is druistig en wil altijd naar voren spelen", geeft de analist aan. "Hij maakt enorm veel meters, soms onnodig. Maar hij is wel een aanjager op het middenveld. Je kunt hem er best bij gebruiken en dat laat hij ook altijd zien."

Bosch werd deze week ook getest op de rechtsbackpositie. "Daar moet je wat rustiger zijn", meent Van Staa. "Eerst moet je dan verdedigen, opbouwen en dan aanvallen. Hij moet niet alleen maar gaan aanvallen, want dan wordt het een puinhoop. Het moet zo zijn dat het gedoseerd is. Maar een middenvelder die omgeschoold wordt tot vleugelverdediger, waar hij het spel voor zich heeft..."

"Misschien is dat op termijn wel beter voor hem", vervolgt Van Staa. "Op het middenveld moet je rond om je heen kijken, ben je in een kleine ruimt met veel mensen om je heen. Als je het spel voor je hebt, heb je vaak wat meer tijd om de goede posities te kiezen."

Ook Van Wissing ziet Bosch later wel op de rechtsbackpositie spelen. Hij moet het van zijn dynamiek en loopvermogen hebben, in die kleine ruimte was dat vaak zijn beperking", aldus Van Wissing, die met vertrouwen vooruit kijkt naar zondag. "Ik denk wel dat FC Twente dit moet winnen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›