Ten Hag krijgt compliment: ''Hij zal altijd een accentje houden''

0
Ten Hag krijgt compliment: ''Hij zal altijd een accentje houden''

Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay zijn inmiddels lyrisch over voormalig FC Twente-speler Erik ten Hag. De trainer uit Haaksbergen rijgt de successen aaneen bij Ajax en zondagmiddag walste zijn ploeg met 5-0 over PSV heen.

"Hij is volgens mij de eerste trainer van Ajax over wie dingen gezegd werden als: hij heeft een accentje, hij komt niet zo goed uit zijn woorden. Maar als je ziet hoe Davy Klaassen vandaag en dinsdag inviel, als je dat allemaal tevreden kunt houden, doe je als trainer iets ongelooflijk goed. Iedereen is zo tevreden", sprak Van der Vaart bij Studio Voetbal.

Hij is blij dat voormalig FC Twente-talent Steven Berghuis tegenwoordig op '10' speelt. "Ik heb het altijd gezegd. Ik ga gewoon m'n gelijk halen, daar schaam ik me niet voor. Ik vind Klaassen een geweldige speler, maar als hij niet scoort, heb je vrij weinig aan hem. Nu speelt iemand op 10 die wel de creativiteit heeft. Dan is Ajax echt zó gevaarlijk."

Ook Ibrahim Afellay was zondagavond vol lof. "Wat ik zo knap vind aan Ten Hag, is dat hij zoveel barrières heeft moeten doorbreken", blikt hij terug. "Vanaf het moment dat hij werd aangesteld, was er heel veel weerstand. Hij heeft het over een heel lange periode moeten bewijzen. Hij heeft de halve finale van de Champions League gehaald, waarna niet de minste spelers werden weggekocht."

"Nu heeft hij weer een fantastisch elftal in elkaar gezet", aldus Afellay. "Hij heeft zich ook ontwikkeld in de media: er staat nu een zelfverzekerd persoon. Hij zal altijd wel een accentje houden. Dat is niet erg, maar dat heeft hij wel tegen zich. Ik vind het daardoor alleen maar knapper", besluit de ex-prof. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›