FC Twente/Heracles Onder 21 wint ruim: ''Een compliment waard''

0
FC Twente/Heracles Onder 21 wint ruim: ''Een compliment waard''

FC Twente/Heracles Onder 21 heeft afgelopen weekend op Sportpark Skoatterwâld met 0-3 gewonnen op bezoek bij de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. Lammert Roossien (tweemaal) en Jahnoah Markelo waren trefzeker. Nicky Kuiper toont zich tevreden. 

“De eerste fase waren we goed aan de bal”, blikt hij terug. “We speelden onze middenvelders gemakkelijk vrij, waarmee we onder de druk uitkwamen", aldus Kuiper, die wel kritisch was over het spel na rust. 

“We kregen de tweede helft meer ruimte omdat Heerenveen meer risico nam in het druk zetten”, vervolgt de voormalig FC Twente-verdediger. "Maar in de eindfase vond ik onszelf matig, we speelden de mogelijkheden niet uit. We konden een overtal creëren en vanuit daar aanvallen", aldus Kuiper. 

"Maar we wilden te snel naar de goal en maakten daarbij de verkeerde keuzes, zoals in de dribbel te komen in plaats van de passing", constateert hij. "We kwamen uit positie en taken werden vergeten. Als team moet je het op kunnen brengen in de eindfase zakelijk te spelen", besluit Kuiper.

Mark Looms, die samen met Nicky Kuiper trainer/coach is van het team, sluit positief af. “We zijn weer een stap verder in waar we sinds dag één mee bezig zijn. Onze organisatie, het onderling afstemmen van de afstanden en het initiatief nemen in verdedigen. Dat is een compliment waard voor de gehele selectie.”

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Van der Gouw, Olde Keizer, Tomas Da Silva, Bruns (76′ Dyulgerov), Eustatia (76′ Stacie), Staring (62′ Scheperman), Agca, Wehmeyer (62′ Marsman), Bostdorp, Roossien, Markelo (76′ El Messaoudi)

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›