Wormuth: ''Ze hadden maar één boodschap: winnen van FC Twente''

0
Wormuth: ''Ze hadden maar één boodschap: winnen van FC Twente''

Heracles Almelo presteert dit seizoen ondermaats in uitwedstrijden. Na de nederlaag bij hekkensluiter PEC Zwolle (1-0) werd de spelersbus van de Almeloërs opgewacht door boze fans bij Erve Asito.

Trainer Frank Wormuth vond dat geen probleem. "Zolang er geen agressie is naar onze mensen toe, vind ik het prima dat de fans zich uiten", zegt de oefenmeester in gesprek met TC Tubantia. "Er waren misschien drie jongens die even op de ramen bonkten, maar verder verliep het zonder wanklank."

De fans waren met name boos op Rai Vloet, die vanaf de strafschopstip een 'panenka' probeerde maar faalde. Heracles verloor dus bij PEC Zwolle, nadat eerdere uitduels met Go Ahead Eagles (4-2), SC Cambuur (2-1) en Sparta Rotterdam (1-1) ook geen zege opleverde.

Wormuth snapt daardoor de frustraties. "Als onze supporters zich niet meer druk zouden maken om een nederlaag, dan zou er pas echt wat aan de hand zijn. Uiteindelijk hadden ze nog maar één boodschap: winnen van FC Twente volgende week", aldus de oefenmeester, die met Heracles Almelo nog eerst tegen ASWH in het bekertoernooi speelt en komende weekend Ajax thuis ontvangt.

Wormuth hoopt dinsdagavond tegen ASWH vertrouwen te tanken. "Als we tegen Go Ahead en PEC wel resultaten hadden geboekt, dan was de kans groot geweest dat ik wat meer basisspelers rust had gegeven. Maar nu kunnen jongens als Vloet en Sierhuis, die hunkeren naar goals en assists, laten zien dat ze het nog kunnen", besluit hij.

Foto: NESimages.nl

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›