Steun vanuit Enschede: weg vrij voor terugkeer van FC Twente

1
Steun vanuit Enschede: weg vrij voor terugkeer van FC Twente

FC Twente is weer een stap dichterbij een terugkeer naar Enschede. De Tukkers trainen nu nog met het eerste elftal in Hengelo, maar er zijn plannen voor de ontwikkeling van een topsportcampus op Het Diekman.

De gemeenteraad van Enschede stemde in grote meerderheid in met een investering van in totaal vier miljoen euro die nodig is nieuw- en verbouwplannen van een multifunctionele sportaccommodatie op Het Diekman, meldt 1Twente.

Met de nieuwe plannen is het de bedoeling dat Sportclub Enschede naar Enschede-Zuid verhuist. De ontwikkeling van het sportcluster op Diekman-Oost houdt in dat De Tubanters gezelschap krijgt van PW. Van de investering van vier miljoen gaat 1,2 miljoen naar dat sportcluster. Ruim 1,8 miljoen euro is bedoeld voor het creëren van een moderne accommodatie voor vier verenigingen in Zuid. 

"Het vrijspelen van sportpark Diekman-West (nu PW en Sportclub Enschede) betekent dat de ontwikkeling van de topsportcampus met FC Twente verder kan", schrijft Wilco Louwes op de website van 1Twente. "Het is de bedoeling dat de eerste selectie van FC Twente in 2023 al gaat trainen op de oale groond op Het Diekman. De dames- en vrouwenelftallen spelen daar nu al hun wedstrijden en trainingen."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 26 Oct 2021 om 18:51
    Top zou geweldig zijn. Weer een stap vooruit kwa club.
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›