''Ron haatte zijn jas, ik zag het aan zijn verborgen muizenkopje''

5
''Ron haatte zijn jas, ik zag het aan zijn verborgen muizenkopje''

FC Twente verloor afgelopen weekend in De Grolsch Veste met 1-2 van NEC en Nico Dijkshoorn heeft zich gestoord aan de jas van Ron Jans. Dat laat hij weten in zijn wekelijkse column in het tijdschrift van Voetbal International. 

"Afgelopen zondag tijdens FC Twente-NEC zag Jans er een wedstrijd lang uit als een drenkeling met een opgeblazen reddingsvest. Zo keek Ron ook", blikt hij terug. "Alsof hij ergens midden in de Atlantische Oceaan wachtte op een overdrijvende luchtballon of een vrachtschip. Ik miste het blaaspijpje waarmee je de jas kunt opblazen", aldus Dijkshoorn, die weet dat Jans een 'prettig imago' heeft. 

"Ik sluit niet uit dat Ron na zijn roemloze vertrek uit Amerika heeft gedacht: Ik doe nooit meer een baseball-pet op, ik ga me kleden als een Scandinavische poolreiziger. Dat is Ron goed gelukt. Hij ziet er nu uit alsof hij elf sledehonden uitlaat. Allemaal door die rare jas", constateert hij. "Ron ziet er een wedstrijd lang uit alsof hij tegen zijn zin reclame moest maken voor Michelin. Een moderne versie van het bekende autobandenmannetje. Die dikte van de jas heeft invloed op zijn coaching", aldus Dijkshoorn.

"Jans beweegt voorzichtiger dan anders. Korte pasjes langs de lijn. Ik snap waarom. Als je met deze jas achterover op je rug valt, moet je wachten totdat iemand je komt helpen", voorspelt hij. "Die angst moet Jans de hele wedstrijd hebben gevoeld: Als ik struikel, dan lig ik als een schaap langs de sloot te wachten totdat er iemand langs fietst. Het helpt ook niet erg dat Jans’ hoofd in deze jas op een speldenknop lijkt. Daardoor krijgen zijn geschreeuwde aanwijzingen iets aandoenlijks", stelt Dijkshoorn. 

"Ron lijkt een beetje op Mark van Bommel die dat ook heeft, maar dan zelfs zónder jas. Het is heel lief, dat piepkleine hoofdje van Jans midden in die jas. Hij ziet eruit als een man die met een jas uit de paskamer komt die hij niet begrijpt en dat zijn vrouw dan zegt: ‘Lekker warm, direct kopen, daar heb je minimaal tien jaar een heerlijke jas voor. Onverwoestbaar, dat zie je meteen. Neem er gelijk twee, dan kan je ze tegen elkaar in dragen. Doe je er nog langer mee.’"

"Mijn favoriete Ron In Zijn Verkeerde Jas Moment was vlak na het laatste fluitsignaal. Ik zag het aan zijn verborgen muizenkopje: Ron haatte zijn jas en moest ermee het veld op lopen om net te doen alsof hij wel kon leven met een nederlaag. Dat maakte het allemaal zo vreselijk lief, want ik wist: hij moet straks, in de kleedkamer, boos gaan doen in een te grote jas. Dat werkt nooit. Boos zijn werkt alleen als je de goede kleren aan hebt", besluit Dijkshoorn. 

 

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 27 Oct 2021 om 18:28
  • Quote van 27 Oct 2021 om 17:21
   Kijk, dit vind ik dan wel een leuke en hilarische column. Daar kunnen Marcel van Roosmalen en Hugo Tiet een puntje aan zuigen.
  Niet 1x gelachen. Smaken van humor verschillen.
 • 27 Oct 2021 om 17:58
  • Quote van 27 Oct 2021 om 17:53
   Smal ugalde misidjan bosch julio de verasende namen of toch niet
  Bosch en troupee totaal niet kapot van. 2 spelers die echt heel slecht zijn aan de bal. De rest was opzich te verwachten
 • 27 Oct 2021 om 17:53
  Smal ugalde misidjan bosch julio de verasende namen of toch niet
 • 27 Oct 2021 om 17:52
  Ugalde dus op 10.
 • 27 Oct 2021 om 17:21
  Kijk, dit vind ik dan wel een leuke en hilarische column. Daar kunnen Marcel van Roosmalen en Hugo Tiet een puntje aan zuigen.
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›