''Bij FC Twente zie ik Ricky en Wout met ballenzakken zeulen''

0
''Bij FC Twente zie ik Ricky en Wout met ballenzakken zeulen''

Robin Pröpper merkt dat de nieuwe generatie profvoetballers met veel zelfvertrouwen het veld op gaat. In gesprek met Voetbal International geeft de centrumverdediger van FC Twente aan dat hij zelf in het verleden nog weleens onzeker was. 

"In mijn beginjaren had ik meer moeite met kritiek", blikt hij terug. "Thuis bij mijn ouders kwam op woensdag de VI binnen. Dan bladerde ik toch altijd even naar de cijferpagina. Stond daar een onvoldoende, dan stelde ik daar toch mijn mening op bij. Inmiddels heb ik dat veel minder. Voetbal is een meningenfabriek en door social media is dat alleen maar erger geworden", beseft Pröpper.

"Iedereen kan anoniem van alles zeggen. Dat gaan wij hier samen niet stoppen", vervolgt hij. "Wat wel beter kan is de begeleiding. Jongens voorbereiden op wat er gaat komen, soms een spiegel voorhouden", stelt de captain. "Dat is aan je directe omgeving, maar ook aan de club of een zaakwaarnemer. Het kan best heftig zijn. Gregory van der Wiel heeft heel open verteld over de druk die hij ervoer. Dat leeft bij meer voetballers. Al is de nieuwe generatie wel anders", constateert Pröpper.

"Zij stappen met veel meer bravoure het veld op. Als tiener durfde ik Yuri Rose of Tim Bakens echt niet tegen te spreken. Deze lichting heeft daar geen moeite mee", legt hij uit. "Het lijkt wel of de rangen in de kleedkamer zijn veranderd. In mijn tijd ruimden de jongste spelers de materialen op, bij FC Twente zie ik Ricky van Wolfswinkel en Wout Brama met ballenzakken zeulen. Nee, daar heb ik geen waardeoordeel over. Maar ook zij moeten soms druk ervaren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›