Peeper reageert: ''Hij had de Story of de Privé kunnen lezen''

Het Nederlands elftal won dinsdagavond in De Kuip met 2-0 van directe concurrent Noorwegen en voormalig FC Twente-speler Marcel Peeper zag dat doelman Jasper Cillessen weinig in actie hoefde te komen in Rotterdam. 

"Jasper had de Story of de Privé kunnen lezen en hij zou ze allebei uit hebben gehad", vertelt hij op de website van de Telegraaf. "Voor hem was er nauwelijks iets te doen tegen de Noren. Wel terecht dat hij keepte. Mark Flekken was de nummer twee, zei Van Gaal, maar die heeft toch nog niks betekend voor Oranje? Jasper wel. En je zet ook geen debutant in bij een cruciaal duel", beseft Peeper.

De ex-international was vol lof over 'Man of the Match' Steven Bergwijn, die een doelpunt en een assist voor zijn rekening nam. "Van alle elf was hij de beste", blikt hij terug. "Kijk naar de bal die hij een kwartier voor het einde geeft aan Memphis. Hij maakte de actie, hij zag waar Memphis was in de zestien en levert. Dat had een goal moeten zijn", constateert Peeper.

"Voor rust genoot ik ook van die bal met de buitenkant voet op het hoofd van Memphis. Zijn acties en zijn passes waren goed", legt hij uit. "Hij beloonde zichzelf in de slotfase met een prima goal en een even goede assist op Memphis. Daaruit blijkt ook dat ze elkaar wat gunnen voorin. Het lijkt wel goed te zitten qua sfeer", aldus Peeper, die benadrukt dat de opstelling van Van Gaal 'logisch' was. 

"Alleen had ik toch wel verwacht dat Van Gaal in een rolstoel of een scootmobiel naast de dug-out had gezeten. Fraser had zo’n duo-scooter kunnen besturen, met Louis achterin en hem kunnen afleveren langs het veld. Met een dekentje over hem heen en een koppie thee. Daar was de wedstrijd ook naar. Volgens mij belde Louis in de tweede helft ook gewoon een keer naar Truus thuis", lacht hij. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand