Derksen over penalty: ''Zo'n soort grap kan Sparta degradatie kosten''

4
Derksen over penalty: ''Zo'n soort grap kan Sparta degradatie kosten''

FC Twente won zaterdag van Sparta na een penalty, gegeven door de VAR. Het was Gözübüyük die scheidsrechter Edwin van de Graaf overtuigde een overtreding op Michel Vlap met een penalty te 'belonen'. 

Derksen irriteerde zich mateloos aan de arbitrage. "Jezus wat heb ik me lopen ergeren aan die Gözübüyük. Die man is VAR en dan komt er een situatie waarbij Vlap op doel schiet. Die bal gaat naast, maar die back van Sparta komt laat in. Als hij dat schot al gelost heeft wordt hij omver gekegeld", vertelt hij bij Veronica Inside.

Derksen vervolgt: "De scheidsrechter zegt: de actie is voorbij en daar fluit ik niet voor. En dan komt Gözübüyük en die stuurt Van de Graaf naar dat tv-toestelletje. En Van de Graaf is geen personality genoeg om de VAR te negeren en legt de bal op de stip."

Hij is echter niet van mening dat er geen strafschop gegeven had mogen worden. "Je kunt hem best geven, het was ook een overtreding, maar het was een overtreding nadat Vlap op doel had geschoten. Het had dus geen enkele invloed op de wedstrijd. Het was gewoon een slecht schot. Zo'n grap kan Sparta degradatie kosten."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 23 Nov 2021 om 11:58
  Toch gek geen alcohol drinken en toch altijd dronkenmans praat van die Derksen!
 • 23 Nov 2021 om 07:53
  Gebeurt deze overtreding op het middenveld wordt er 100% gefloten voor een overtreding, dus ook nu is het gewoon een overtreding waarbij niet de bal, maar wel de speler onbesuisd wordt geraakt. Dus absoluut in dit geval een penalty. Ja de bal is al wel weg, maar het gaat om de tackle van de Sparta speler.
 • 22 Nov 2021 om 23:09
  Als Sparta gewoon wat beter gaat spelen... want 1 of 0 punten maakt niet uit. Sparta bakt er 3x niks van en dat zien we terug op de ranglijst. Op hun eigen ku(ns)tgras verliezen van Twente is natuurlijk niet het gewenste resultaat, maar als je onder de drie promovendi staat doe je het simpelweg niet goed genoeg voor de Eredivisie en is de kans groot dat we Hugo Worst volgend jaar weer zien zeiken over de KKD
 • 22 Nov 2021 om 22:27
  Of te wel spreekt hij zichzelf tegen...
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›