Scheidsrechtersbaas Van Egmond: ''Schoolvoorbeeld van penalty''

0
Scheidsrechtersbaas Van Egmond: ''Schoolvoorbeeld van penalty''

Na afloop van de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Twente ging het met name over de toegekende strafschop, waaruit de enige treffer van de wedstrijd kwam. Volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond was de beslissing 'volkomen terecht'.

"Dit was een schoolvoorbeeld van een penalty", zegt Van Egmond in het Algemeen Dagblad. "Zo'n actie wordt overal op het veld gezien als een overtreding, vaak ook met een gele kaart tot gevolg. Dan is het logisch dat dit ook gebeurt wanneer zo'n overtreding in het strafschopgebied wordt gemaakt. Een schot blokkeren kan alleen als je de tackle uitvoert voor de bal geschoten is."

Michel Vlap had echter al geschoten en dus had de tackle van Giannis Masouras geen invloed op het spel. "Dat maakt het ook vreemd dat de tackle wordt gemaakt", meent Van Egmond. "Hij had al geschoten en de tackle had geen invloed op het spel. Nee, alleen de tegenstander werd ten val gebracht. Er kan dus geen enkele discussie over bestaan dat dit een strafschop was."

Toch liet ook scheidsrechter Edwin van de Graaf voor de camera weten dat hij twijfelde na de ingreep van VAR Serdar Gözübüyük. "We overleggen veel over dit soort tv-interviews en we weten inmiddels dat hard oordelen over dit situaties geen nut heeft", legt Van Egmond uit. "Daarom was Van der Graaf, denk ik, wat terughoudend voor de camera."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›