Vlap gepasseerd bij FC Twente: ''Het was een flets middenveld''

5
Vlap gepasseerd bij FC Twente: ''Het was een flets middenveld''

FC Twente begon zaterdagavond zonder Michel Vlap aan de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De middenvelder werd door trainer Ron Jans gepasseerd. De oefenmeester koos voor een middenveld met Wout Brama, Michal Sadílek en Ramiz Zerrouki.

"Het was een flets middenveld, want Vlap deed niet mee", zegt clubwatcher Tijmen van Wissing bij De Oosttribune. "Niet dat Vlap nu de sterren van de hemel voetbalt, maar nu had je helemaal geen diepgang op het middenveld. Limnios was aardig in de eerste helft, maar verder was het gewoon heel pover van beide kanten. Er waren weinig kansen, het was echt een 'spookkasteel'."

Dat lag vooral aan de intenties van Sparta Rotterdam. "Dat heeft te maken met het type spelers van Sparta", meent voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa. "Dat zijn geen opbouwers, die spelen de bal heel vaak lang. Het is een fysiek centrum en die hebben liever dat die ballen op de helft bij FC Twente liggen. Het is een beetje vervelend voetbal om naar te kijken en lastig om tegen te spelen."

Van Staa vond wel dat FC Twente de zege het meest verdiende. "Ik vind het een terechte zege op basis van balbezit. Ze hebben niet gek veel kansen gecreëerd, maar Sparta schiet gewoon maar die ballen naar voren. Daar staat soms helemaal niemand. FC Twente was toch wel de bovenliggende partij. Dit soort wedstrijden win je dan, punten in de bus gooien en naar huis", besluit hij.

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 23 Nov 2021 om 18:18
  • Quote van 23 Nov 2021 om 17:00
   Nou ik miste vlappie geen seconde
  Het ging wel beter nadat Vlap was ingevallen.
 • 23 Nov 2021 om 17:25
  • Quote van 23 Nov 2021 om 17:00
   Nou ik miste vlappie geen seconde
  Ik wel, 0 creativiteit tegen Sparta gezien...
 • 23 Nov 2021 om 17:00
  Nou ik miste vlappie geen seconde
 • 23 Nov 2021 om 15:50
  Tegen een ploeg als sparta en.de manier hoe ze spelen heel compact verdedigend ingesteld en veelal met lange ballen spelen is er nagenoeg voor veel ploegen weinig mogelijk. Tel daarbij op het onbespeelbare vloerbedekking veld dan weet je een moeilijke avond te gemoed gaat . Fctwente kan wel als een blinde gaan aanvallen masr dan speel je juist sparta in de kaart. Daarnaast hen je voor een leuke wedstrijd 2 ploegen die open spelen met ruimtes die ze daardoor weg geven.
 • 23 Nov 2021 om 15:12
  Fct89 opperde gisteren om Smal op 10 te zetten, dat vind ik een hele grappige, maar ook interessante optie. Jongen ziet het wel en kan ook een pass versturen.
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›