Droom Cerny spatte uiteen: ''Waarom moet mij dit overkomen?''

0
Droom Cerny spatte uiteen: ''Waarom moet mij dit overkomen?''

Vaclav Cerny wilde dolgraag met Tsjechië naar het EK voetbal, maar die droom 'spatte vorig seizoen uiteen'. De FC Twente-speler liep tijdens het duel met zijn voormalig werkgever Ajax een zware kruisbandblessure op, waardoor hij tien maanden moest revalideren.

"Op het moment dat het gebeurde, denk je wel: waarom moet mij dit nu weer overkomen?", reageert Cerny in gesprek met De Telegraaf. "Niet dat ik gewild had, dat het iemand anders had getroffen. Ik zou wensen dat kruisbandblessures niet meer zouden voorkomen. Zo zwaar is het."

"Ik ben altijd zo bezig met mijn lichaam en dan gaat het toch weer fout", vervolgt de Tsjech. "Ik dacht ook meteen aan het EK dat ik zou missen. Als ik mijn niveau vast had kunnen houden, had ik een goede kans gemaakt om met Tsjechië naar het EK te gaan en ook die droom spatte uiteen."

Cerny wist door eerdere blessures wat heb te wachten stond. Dat schrok hem niet af. "Nee, dat gaf me juist kracht. Ik wist wat ik moest doen en zag er de uitdaging in om het nog beter te doen dan de vorige keer. Ik heb mezelf voorgenomen om grote stappen te maken in mijn herstel en ik denk, dat dat aardig is gelukt. Het valt niet mee, want je moet telkens weer de kracht hebben om het op te kunnen brengen, maar die heb ik steeds kunnen vinden", besluit de vleugelaanvaller.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 12 December 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›