Caitlin Dijkstra: ''Koos voor mezelf en daarmee voor FC Twente''

0
Caitlin Dijkstra: ''Koos voor mezelf en daarmee voor FC Twente''

Caitlin Dijkstra komt sinds dit seizoen uit voor FC Twente. Daarvoor speelde ze drie jaar voor Ajax. In in interview met Helden vertelt ze hoe ze in het profvoetbal terecht is gekomen.

"Keepster Lize Kop, die ik al kende van de Onder 19, appte me of ze mijn nummer aan toenmalige Ajax-trainer Benno Nihom mocht geven", begint Dijkstra in Helden. "Ik had nog geen zaakwaarnemer, Pierre van Hooidonk hielp mij destijds. Toen hebben we met Ajax een aantal gesprekken gevoerd en van het een kwam het ander."

"Ik was bij Ajax altijd centrale verdediger, totdat Stefanie van der Gragt terugkeerde bij Ajax en op die positie kwam te spelen", gaat ze verder. "Ik werd vanaf dat moment verdedigende middenvelder. Dat vond ik prima, ik ga een uitdaging niet uit de weg. Ik speelde een halfjaar op die positie, totdat Sherida Spitse in de winterstop ook de overstap maakte naar Ajax."

Dijkstra wilde wel speelminuten blijven maken. "Toen ben ik gaan nadenken over de toekomst. Ik koos voor mezelf en daarmee voor FC Twente. Ze konden me natuurlijk niet garanderen dat ik altijd zou spelen, maar ze spraken wel vertrouwen in me uit. Dat was voor mij voldoende."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›