Lukoki werkt aan herstel: ''Toen ik Cerny zag gaan, wilde ik ook''

1
Lukoki werkt aan herstel: ''Toen ik Cerny zag gaan, wilde ik ook''

Jody Lukoki scheurde op de vierde training van FC Twente zijn voorste kruisband. Hersteltijd: negen tot twaalf maanden. De aanvaller is vijf dagen in de week bij Pro-F te vinden waar veel krachttrainingen van sportfysiotherapeut Ralph Speerstra op het programma staan.

Lukoki was van nature niet veel in de gym te vinden, maar ziet zichzelf steeds zwaardere gewichten liften. "Ik verbaas mezelf iedere dag weer. Met behulp van Ralf", zegt Lukoki tegen 1Twente. "Hij heeft me echt goed geholpen."

"Me laten beseffen dat het aan mezelf ligt. Hoe harder ik werk, hoe sneller het gaat", vervolgt de aanvaller. "Als ik er met de pet naar gooi, dan duurt het alsmaar langer. Ik weet niet wat Ralf is. Of hij is een fysio, of hij is een mental coach. Alles wat 'ie doet, komt wel echt binnen."

Lukoki is blij met zijn herstel. "Toen ik Cerny naar buiten zag gaan, wilde ik ook. Dat heeft me een extra boost gegeven. Dat ik na drie maanden weer op het veld sta, is denk ik wel goed." De aanvaller hoopt dit seizoen nog zijn debuut te maken. "Al is het de laatste wedstrijd en ik val maar één minuut in."

"Al zijn het tien seconden. dan ben ik al blij. Ik kan veel hopen en willen, maar als er negen tot twaalf maanden voor staat, moet ik dat wel respecteren. Alles wat eerder gebeurt, is mooi meegenomen", aldus Lukoki. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Nov 2021 om 00:27
    Mooi voor die jongen. Hopelijk is die sneller fit dan verwacht en kan die vechten vooor onze club
Sunday 5 December 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›