Hofstede: ''Was op dat moment al zo goed als rond met FC Twente''

1
Hofstede: ''Was op dat moment al zo goed als rond met FC Twente''

Peter Hofstede was in 1990 dicht bij een overgang naar FC Twente. De deze week overleden Simon Kistemaker stak daar echter een stokje voor. 

"Simon Kistemaker loopt als een rode draad door mijn carrière", zegt de technisch manager van De Graafschap in De Gelderlander. "Ik heb veel aan hem te danken. Kistemaker bracht me bij wat profvoetbal inhield. Hij gaf me vertrouwen, vormde me mentaal en was bepalend voor de rest van mijn loopbaan."

Hofstede werd in 1990 door Kistemaker gescout bij OVC'85 in Oosterbeek. "Na afloop van een onbeduidend potje om de Veluwe Cup, op dinsdagavond, kwam hij naar me toe: Jou wil ik hebben. Ik was op dat moment al zo goed als rond met FC Twente, maar nog dezelfde avond zaten mijn vader en ik in Doorwerth bij voorzitter Hylke Enzerink aan tafel. Kistemaker nam het woord en zorgde ervoor dat ik voor De Graafschap koos."

Met Hofstede werd De Graafschap in 1991 ongeslagen kampioen in de Eerste Divisie. Hij wist zelf 31 keer te scoren. "Kistemaker kon hard zijn. Voor zichzelf, maar ook voor spelers. Op trainingen floot hij nooit voor een overtreding. Maar iedereen ging voor hem door het vuur. Dat dwong hij af."

Hofstede belde onlangs nog met Kistemaker, die dinsdag op 81-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker. "Ik merkte toen al dat hij klaar was met het leven, met de pijn. Ik ben blij dat ik hem nog gesproken heb. Ik ben hem voor altijd dankbaar."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 Nov 2021 om 14:47
    Respect
Sunday 12 December 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›