'Kan me heel goed voorstellen dat FC Twente door wil met Jans''

Ron Jans heeft nog geen duidelijkheid over zijn toekomst. Anderhalf weken geleden werd bij De Oosttribune geopperd dat de oefenmeester zou verlengen bij FC Twente, maar dat ligt volgens clubwatcher Tijmen van Wissing mede door de bestuurswissel genuanceerder.

"Jans was wat geprikkeld en ergens snap ik dat wel", zegt Van Wissing bij De Oosttribune. "Het ging de afgelopen periode ook over hem, terwijl hij helemaal nog niet gesproken heeft over zijn toekomst. Ik schetste dat Jan Streuer zelf mocht bepalen of hij door zou gaan, maar dat ligt even wat anders met het vertrek van Brüggenwirth. Van der Kraan wil dat iets zorgvuldiger doen."

"Streuer moet eerst met de Raad van Commissarissen in gesprek en daarna komt Jans pas eventueel aan bod", vervolgt Van Wissing, die eerder al liet weten dat het 'geen uitgemaakte zaak' was dat Jans zou verlengen. "Daarmee leek het een beetje alsof ik anti-Jans ben. Ik zei ook hoe Van der Kraan erin staat, maar ik zeg ook niet dat hij anti-Jans is. Maar het is ook geen uitgesproken voorstander van Jans."

Van Wissing is benieuwd wat FC Twente gaat doen. "Ik kan me heel vaak heel goed voorstellen dat FC Twente nog wel een jaar door wil met Jans, in heel veel situaties. Maar als je zegt: we gaan de komende jaren met een andere technisch directeur een hele nieuwe fase in met FC Twente. Dan kan daar ook een andere trainer bij passen", aldus de journalist.

Streuer tekent mogelijk voor een jaar bij in Enschede. "Dan is het heel logisch dat Jans ook zou blijven. Maar nu nemen ze wel de weg der zorgvuldigheid. Jans heeft het zelf nog niet over gesproken, maar je ziet wel dat hij het enorm naar z'n zin heeft bij FC Twente. Maar je proeft ook wel dat er een beetje een tweedeling is bij de fans. Met Jans heb je wel stabiliteit", besluit hij.

Weet FC Twente zondag te winnen van Go Ahead Eagles? Bij BetCity.nl krijg je maar liefst 2.4x je inzet bij een zege van FC Twente. Registreer je nu via deze link en krijg ook nog een Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro! Zet je Free Bet op FC Twente en krijg 28 euro uitbetaald. Grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand