VIDEO | Samenvatting: FC Twente zegeviert bij Go Ahead Eagles

FC Twente heeft vanmiddag met 1-2 gewonnen van Go Ahead Eagles. Door de overwinning kan de ploeg uit Deventer zichzelf wegstrepen als kampioenskandidaat. Voor FC Twente zelf kan het haast niet meer mis gaan.

De eerste goal van de wedstrijd viel al vroeg, in de zestiende minuut, na goed voorbereidend werk van Aitor kon Oosterwijk in de verre hoek inkoppen en liet daarmee de keeper kansloos. Tot de rust was dit de stand op het scorebord.

Na rust was spits Verheydt die de 1-1 binnen kon knikken. Na 71 minuten was de stand weer in balans. Tien minuten voor tijd maakte Aitor, ook al belangrijk met een assist, de winnende. In het restant werd er niet meer gescoord. FC Twente is trots koploper met 69 punten uit 30 wedstrijden.

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst, Lelieveld, Bosz (85' Bliek), Veldmate, Baas, Navratil, Bakx, Verheydt, Van Moorsel, Andrade (65' Dekker), Van der Venne (46' Stans).

Opstelling FC Twente: Drommel, Nacho, Bijen, Gonzalez, Ricardinho, Brama, Van der Heyden (86' Schenk), Espinosa, Oosterwijk, Friday (61' Zekhnini), Aitor.