Vrouwen FC Twente pakken belangrijke punten in strijd om landstitel

FC Twente Vrouwen heeft dinsdagavond het belangrijke duel met sc Heerenveen gewonnen. De ploeg van trainer Tommy Stroot won in Hengelo door een laat doelpunt van de ingevallen Joëlle Smits. Ze scoorde in de laatste minuut de 2-1 waardoor FC Twente Vrouwen nog altijd kans maakt op de landstitel.

FC Twente Vrouwen kwam tegen sc Heerenveen op een 1-0 voorsprong vlak na de rust via Cheyenne van den Doorbergh. Met nog iets meer dan tien minuten spelen scoorde sc Heerenveen echter de gelijkmaker via Fenna Kalma. FC Twente Vrouwen leek hierdoor dure punten te gaan verspelen, ware het niet dat Smits toch nog de 2-1 scoorde.

Door nederlagen tegen PEC Zwolle en Ajax raakte FC Twente Vrouwen haar koppositie kwijt in de Eredivisie play-off kampioenspoule. Ondanks de overwinning op sc Heerenveen, blijft FC Twente Vrouwen tweede staan. Ajax Vrouwen won namelijk met liefst 2-6 van PSV Vrouwen en blijft zodoende de koploper met twee punten meer dan FC Twente Vrouwen. Er zijn nog vier duels te spelen.

Op vrijdag 11 mei staat overigens de volgende wedstrijd in de Eredivisie play-off kampioenspoule op het programma voor FC Twente Vrouwen. Op die dag komt PSV Vrouwen op bezoek. PSV Vrouwen staat vierde.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Evrard, Roetgering, Moorrees, Tomter (67. Smits), Van Es, Van den Goorbergh, Weerden, Blom (76. Ellouzi), R. Jansen, E. Jansen, B. Jansen (90+1. Darnoud).

????| @FCTwenteVrouwen won gisteren met 2-1 van @vrouwen_sch

?? Cheyenne van den Goorbergh ?? 1-0
?? Fenna Kalma ?? 1-1
?? Joëlle Smits ?? 2-1#EredivisieVrouwen pic.twitter.com/C9qNoQJoNJ