VIDEO | Samenvatting: Jansen en Jansen winnen met Oranje Vrouwen

FC Twente-speelsters Renate en Ellen Jansen hebben dinsdagavond met een invalbeurt bijgedragen aan de overwinning die de Oranje Vrouwen boekten op Slowakije. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won met 1-0 door een late treffer.

Het kwalificatieduel stevende lang op een gelijkspel af, totdat sterspeelster Lieke Martens zich in de blessuretijd van haar beste kant liet zien. De FC Barcelona-aanvalster krulde de bal in de 92e minuut schitterend in de verre rechterhoek en bepaalde daarmee de eindstand op 1-0.

Renate Jansen viel in de 78e minuut van de wedstrijd in, terwijl Ellen tien minuten later het veld betrad. De overwinning op Slowakije brengt het FC Twente-duo een stap dichterbij het WK. De Oranje Leeuwinnen nemen door de wintstpartij de leiding in de groepsfase. Het gat met de nummer twee Noorwegen is uitgebreid naar vier punten. De Noorse ploeg heeft daarbij wel een wedstrijd minder gespeeld dan Nederland.