Homepage » Overige elftallen » FC Twente-talent tekent contract: ''Acht jaar lang voor geknokt'' 

FC Twente-talent tekent contract: ''Acht jaar lang voor geknokt'' 

( 4 reacties)
FC Twente-talent tekent contract: ''Acht jaar lang voor geknokt'' 

Mats Wieffer heeft dinsdagmiddag zijn handtekening onder zijn eerste profcontract gezet. De jonge middenvelder ligt vast tot medio 2020. 

"Hier doe je het voor. Ik heb er acht jaar lang voor geknokt", verwijst Wieffer in gesprek met Borne Boeit naar de tijd dat hij al voor FC Twente speelt. Dat hij een contract zou gaan krijgen, wist de 18-jarige belofte al langere tijd. Enkel de financiële situatie van FC Twente vormde tot voor kort nog een sta in de weg. 

"Ik voetbalde goed en aan het eind van het afgelopen seizoen mocht ik met nog vijf jeugdspelers ‘op gesprek’ komen. Dat verliep hartstikke goed, alleen… toen begon het lange wachten. Maar dat alles had natuurlijk te maken met de onzekere positie van Twente. De club durfde geen financiële risico’s te nemen", legt Wieffer uit. 

Dat alles hem niet is komen aanwaaien, benadrukt Wieffer nog maar eens. "Je moet er echt wel veel voor doen. Toen ik als tienjarige bij Twente begon, was er eerst een periode van stages lopen. Telkens je best doen en zien dat je de schiftingen overleeft. Op enig moment stapte ik in bij de jeugd van Twente en heb van D2 tot A1 zo’n beetje alle elftallen meegemaakt."

Foto: Sportfoto-oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 8 Aug 2018 om 06:09
  • Quote van 7 Aug 2018 om 23:38
   Mooi, dit is de toekomst eindelijk.
  Zit een goede kop op.
 • 7 Aug 2018 om 23:38
  Mooi, dit is de toekomst eindelijk.
 • 7 Aug 2018 om 21:53
  Dit is een erg goede voetballer. Was bij de oefenwedstrijd laatst 1 van de allerbesten! Mooi dat zo’n talent onder contract staat!
 • 7 Aug 2018 om 21:13
  Mooi, twee jongens uit eigen jeugd die een contract tekenen. Een goed signaal.