Spenkelink baalt: ''Tijd voor de videoscheidsrechter bij de beloftenduels''

Jong FC Twente won maandagavond met 1-2 van Jong Go Ahead Eagles. Mark Spenkelink, doelman van de Deventenaren, stopte aanvankelijk een strafschop, maar werd teruggefloten.

Hij kwam volgens de leidsman te vroeg van zijn doellijn, waarna Tim van De Schepop alsnog raak schoot. ''Onzin", aldus Spenkelink. ''Het wordt tijd voor de videoscheidsrechter bij de beloftenduels. Deze man floot niet best en zocht ons in die fase gewoon. Al wil ik de scheidsrechter niet als excuus gebruiken. We doen onszelf voor de rust natuurlijk al tekort. Jammer, want er was best veel publiek. Dat hadden we meer moeten bieden.''

''Nee, het was geen leuke avond", gaat de keeper verder, die uit de jeugd van FC Twente komt. ''Ik wilde me deze wedstrijd graag laten zien. Dan is het balen dat het zó afloopt, want de eerste helft was van onze kant verschrikkelijk slecht. Onze intenties waren goed, we wilden de lijn van het eerste elftal van vrijdag doortrekken voor eigen publiek, maar we speelden voor rust helemaal niets klaar'', beseft hij teleurgesteld.

Hij speelde onder andere tegen Mats Wieffer. De rechtsback van Jong FC Twente kent hij al langer. ''Mats is nog steeds de beste vriend van mijn broertje. Vroeger kwam hij bijna dagelijks bij ons over de vloer. Dit krijg ik nog wel even te horen, vrees ik'', besluit hij in gesprek met TC/Tubantia.