VIDEO | Jansen met OranjeLeeuwinnen naar finale; Evrard uitgeschakeld

( 0 reacties)
VIDEO | Jansen met OranjeLeeuwinnen naar finale; Evrard uitgeschakeld

De OranjeLeeuwinnen hebben dinsdagavond de finale van de play-offs om een WK-ticket behaald. In Denemarken zegevierde de ploeg van Sarina Wiegman met 1-2. Dat was meer dan voldoende na de 2-0 zege in Nederland.

Bij Nederland zat FC Twente-speelster Renate Jansen de gehele wedstrijd op de bank. Een aantal oud-speelsters van FC Twent stonden wel aan de aftrap. Zo was Lineth Beerensteyn zeer belangrijk voor Oranje. De aanvalster nam beide goals voor haar rekening. Ook Kika van Es, Anouk Dekker en Sherida Spitse hadden een basisplek bij Nederland.

De Oranjevrouwen spelen nu in de finale van de play-offs tegen Zwitserland, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen België. De heenwedstrijd in België eindigde in 2-2, waardoor Zwitserland op basis van uitdoelpunten doorgaat. Bij België stond FC Twente-keepster Nicky Evrard onder de lat. Zij komt Jansen dus niet tegen in de finale van de play-offs.

Opstelling Oranjevrouwen: Geurts; Van Lunteren, Dekker, Bloodworth, Van Es; Spitse, Groenen, Van de Donk; Van de Sanden (78' Miedema), Beerensteyn en Martens.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!