FC Twente tegen Champions League-finalist: ''Willen de wereldtop laten zien''

1
FC Twente tegen Champions League-finalist: ''Willen de wereldtop laten zien''

De vrouwen van FC Twente nemen het vrijdagavond op tegen Champions League-finalist VfL Wolfsburg. Trainer Tommy Stroot hoopt hier de basis te leggen voor een goede tweede seizoenshelft.

"Wij vinden het een plicht om onze speelsters zo goed mogelijk op te leiden op alle vlakken. We willen de meiden ook de wereldtop laten zien. Ik denk dat het de grens van de speelsters verlegt en dat het ook meerwaarde voor ons heeft", begint Stroot op de website van FC Twente.

Stroot is blij met de prestaties van zijn elftal in de eerste seizoenshelft. "We hebben natuurlijk een hele jonge selectie en als je kijkt dat we in december heel veel wedstrijden gespeeld hebben, dan heeft de selectie dat gewoon heel goed met elkaar opgelost. We speelden in een week drie wedstrijden. Ondanks de vermoeidheid hebben de speelsters zich toch goed doorgezet en dat is best wel knap. Dat kan je ook niet altijd verwachten van zo’n jonge selectie, maar het karakter van deze groep is echt bijzonder en dat maakt ons op dit moment ook zo sterk.”

FC Twente Vrouwen heeft zich al geplaatst voor de play-offs. "Wij zijn vooral bezig met dingen van onszelf vragen, goede wedstrijden te draaien en steeds weer de volgende wedstrijd te winnen. We proberen niet zo extreem met lange doelstellingen bezig te zijn. We kijken met deze jonge groep van wedstrijd tot wedstrijd en hopelijk leidt dat aan het eind van het seizoen tot succes.”

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Jan 2019 om 23:03
    Ikzeg. Met deze jonge meiden de 2e plaats staan is al een geweldige prestatie. Ga zo Door dames.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›