FC Twente O13 treft wereldtop bij toernooi: ''Unieke kans''

0
FC Twente O13 treft wereldtop bij toernooi: ''Unieke kans''

Voor FC Twente onder 13 staat er een prachtig avontuur te wachten. Afgelopen week hebben zij namelijk een uitnodiging gekregen voor een internationaal toernooi in Dubai.

Met teams als FC Barcelona, Real Madrid, Chelsea en Juventus is het toernooi goed bezet. Trainer Luc Stolker kan niet wachten tot het toernooi begint. ''Dit toernooi is ideaal om een nieuwe cultuur en nieuw land te leren kennen, maar vooral ook om voetballend veel te leren'', vertelt Stolker op de officiële website van FC Twente. ''We spelen immers tegen de wereldtop.'' 

''De reacties waren natuurlijk heel enthousiast'', vervolgt Stolker. ''De jongens wisten dat we bezig waren met een toernooi in het buitenland en dan spreekt Dubai natuurlijk wel aan. Zeker een toernooi met zulke clubs als tegenstanders.'' FC Twente onder 13 is in de poule ingedeeld met Juventus, het Japanse JEF United en Al Nasr uit Dubai. ''Ik weet niet hoe het niveau van de teams exact is, maar ik verwacht dat we het zeker lastig gaan krijgen. Het toernooi is al een heel bijzondere ervaring op zich, maar het zou mooi zijn als we door kunnen naar de kruisfinales.''

FC Twente kreeg in oktober al een uitnodiging, maar kon daar in eerste instantie niet op ingaan wegens geldgebrek. ''Financieel was dit niet haalbaar en de organisatie vond het spijtig, maar had er alle begrip voor'', vertelt teamleider Ingrid de Croon.

Na een afmelding kwam er alsnog een plekje vrij en regelde Michel Salgado, oud-voetballer en oprichter van de Spanish Soccer School, de accommodatie voor FC Twente. ''Ik heb dit direct met de trainer overlegd en samen hebben we alle voors en tegens op een rij gezet. Het was allemaal heel kort dag, maar gezien het deelnemersveld en de faciliteiten van het toernooi wisten we dat het een unieke kans was die we met beide handen aan wilden grijpen'', besluit De Croon.

Foto: Sportfoto-Oost

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›