VIDEO | Samenvatting: Friday scoort bij ruime zege Jong FC Twente

Jong FC Twente nam het vandaag in eigen huis op tegen Willem II. De mannen van trainer Theo ten Caat boekte een ruime overwinning op de Tilburgers. Uiteindelijk werd het 4-1 voor de beloften van FC Twente.

Bij Jong FC Twente begonnen Fred Friday en Oussama Assaidi allebei in de basis. De beloften begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen via Rashaan Fernandes op een 1-0 voorsprong. Lang kon FC Twente niet genieten van die voorsprong, want in de 38ste minuut maakte Willem II gelijk. De beloften van FC Twente wisten echter nog voor rust weer op voorsprong te komen. In de 43ste minuut was het Friday met zijn eerste goal voor de Tukkers waardoor de stand, en tevens ruststand, 2-1 werd.

In de tweede helft werd het tweetal (Friday en Assaidi red.) gewisseld, maar kwam Jong FC Twente niet meer in gevaar. In de 77ste minuut bracht Jong FC Twente het verschil op twee waardoor de wedstrijd zo goed als gespeeld was. Doelpuntenmaker was Ramiz Zerrouki. Uiteindelijk werd het zelfs nog 4-1 door een doelpunt van Michaël Maria. Door de overwinning heeft FC Twente nu zes punten uit twee wedstrijden en is het koploper in de kampioenspoule.

Jong FC Twente - Jong Willem II 4-1 (2-1)
29' Fernandes 1-0
38' Kristinsson 1-1
43' Friday 2-1
77' Zerrouki 3-1
84' Maria 4-1

Opstelling Jong FC Twente: Brondeel, Wieffer, Browning, Felix, Maria, Roemeratoe, Fernandes, Zerrouki, Friday (46' Van de Schepop), Assaidi (46' Laukart), Trotman (80' Taha).