FC Twente Vrouwen legt twee speelsters van SC Heerenveen vast

( 1 reacties)
FC Twente Vrouwen legt twee speelsters van SC Heerenveen vast

Fenna Kalma en Danique Ypema maken de overstap van SC Heerenveen Vrouwen naar FC Twente Vrouwen. De talentvolle speelsters doorliepen beide alle nationale jeugdelftallen en kwamen afgelopen zomer in actie met Oranje O20 tijdens het WK.

Kalma kijkt uit naar haar transfer. "Het was een moeilijke keuze om weg te gaan uit Heerenveen, maar ik ben ontzettend blij dat ik de stap naar FC Twente kan zetten", vertelt ze op de officiële website van FC Twente. "FC Twente speelt ieder jaar mee om de prijzen en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen en onderdeel van zijn."

Technisch manager René Roord is verheugd op de komst van de spits uit Friesland. "Fenna is een talentvolle spits die makkelijk doelpunten maakt. Ze is een goed aanspeelbare spits met lengte, en tevens ook kopsterk. We zijn blij dat we Fenna op tijd hebben kunnen vastleggen voor komend seizoen."

Ook Ypema is blij met de overstap naar FC Twente Vrouwen. "Bij SC Heerenveen wilde ik mij in de kijker spelen, vervolgens wilde ik de stap maken naar een Eredivisie club uit de top 3. Dat FC Twente interesse in mij had was leuk om te horen, ik ben klaar voor een stap naar boven. Ik hoop bij FC Twente om de prijzen te gaan spelen, daarmee bekroon je een seizoen. Ik denk dat ik over veel kwaliteiten beschik, daarmee hoop ik het team komend seizoen verder te helpen", aldus de verdedigster.

Ypema is niet zomaar op de radar gekomen bij FC Twente. "We volgen Danique al geruime tijd", reageert technisch manager Roord. "Ze is een centrale verdedigster met een goede techniek en fysiek sterk. Ik ben er van overtuigd dat wij de juiste vervolgstap zijn voor haar en dat ze hier nog meer kan groeien. Ik voorzie voor Danique een grote toekomst."

Foto via: Sportfoto-Oost

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 14 Mar 2019 om 08:45
    Ikzeg. Kan niet meer stuk mijn dag. Weer 2 kanjers naar ons fctwente ik heet ook deze 2 dames van harte welkom bij ons fctwente vrouwen. Ik wens ze allebei heel veel sterkte en succes en plezier in Enschede.
vrijdag 20 september 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›