FC Twente Vrouwen speelt gelijk in topper tegen PSV Vrouwen

De topper in de Eredivisie Vrouwen tussen FC Twente Vrouwen en de vrouwen van PSV van dinsdagavond heeft geen winnaar opgeleverd. In Hengelo werd het 1-1.

De ploeg van trainer Tommy Stroot kreeg tien minuten voor rust een enorme kans via Joëlle Smits, die komende zomer naar PSV Vrouwen vertrekt. Eén-op-één met keepster Eli Sarasola wist ze echter niet te scoren: de Spaanse goalie tikte de bal met één hand uit de goal.

Vlak voor de thee kwam PSV Vrouwen op voorsprong. Jeslynn Kuijpers tikte de bal vlak voor keepster Nicky Evrard binnen. In de tweede helft toonden de vrouwen van FC Twente veerkracht: Ashleigh Weerden trof de lat en Renate Jansen schoot net naast.

In de 77e minuut kwamen de Tukkers toch nog op gelijke hoogte. Bente Jansen tekende voor de 1-1. FC Twente Vrouwen en PSV Vrouwen streden in de slotfase nog voor drie punten, maar uiteindelijk werden de punten dus gedeeld.

FC Twente Vrouwen blijft door het gelijke spel koploper, met 25 punten. PSV Vrouwen volgt met één punt achterstand, Ajax staat derde met 23 punten.

Opstelling FC Twente Vrouwen:  Evrard, Darnoud, Moorrees, Giesen, Wilms, Van den Goorbergh (73'  Blom), Folkertsma, R. Jansen, Smits, Weerden, B. Jansen.

Foto via: Sportfoto-Oost