Vader Roord trots: ''Toen kwam de emotie los aan beide kanten''

4
Vader Roord trots: ''Toen kwam de emotie los aan beide kanten''

Voormalig FC Twente Vrouwen-speelster Jill Roord scoorde dinsdag de winnende treffer voor de OranjeLeeuwinnen tegen Nieuw-Zeeland. Haar ouders waren na afloop ongelooflijk trots op hun dochter, zo zei vader Rene Roord voor de camera van FOX Sports.

"Ik heb zo hard geschreeuwd, dat je bijna vergeet te kijken naar hoe zij het beleeft in het veld. Het was een ongelooflijk moment. Je weet niet wat je overkomt. Het is geweldig", vertelde de voormalig speler van FC Twente.

Roord was behoorlijk emotioneel toen ze na afloop naar haar ouders ging: "Ik denk dat dan alles eruit komt, van dat het ook een keer lukt in het Nederlands elftal met scoren. De spanning vooraf, lang warmlopen, hopen dat je erin komt. Nou dat gebeurt dan en dan komt zo'n moment in de laatste minuut. Toen kwam ze bij mijn vrouw en toen kwam de emotie los aan beide kanten. Dat was mooi om te zien"

De middenveldster was er volgens vader Roord aan toe om te scoren voor Oranje. "Het is zo mooi als een kind, of dat nou je dochter is of je zoon, zo'n sportprestatie bereikt en een goal maakt. Dat is tien keer mooier nog dan van jezelf. Ik denk dat ze hier hard aan toe was."

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 12 Jun 2019 om 15:54
  Ikzeg. Dit was zeker een super moment en ik begrijp dat u super blij bent als ouders. Geweldig moment was het.
 • 12 Jun 2019 om 11:58
  Wat zal die rechtsbuiten, met dat poema-haar, likken onder de douche..
 • 12 Jun 2019 om 11:56
  Boeie ruurd
 • 12 Jun 2019 om 11:51
  Daaaaar moet een ..... in.
zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›