Weer problemen met veld FC Twente Vrouwen: ''Lijkt wel cabaret''

4
Weer problemen met veld FC Twente Vrouwen: ''Lijkt wel cabaret''

Er zijn weer problemen met het veld van FC Twente Vrouwen voor het kwalificatietoernooi van de UEFA Women's Champions League. De FIFA heeft de vezels van de belijning van Het Diekman afgekeurd.

Dat schrijft Tubantia zaterdag. Daardoor lijken de Tukkers de wedstrijd tegen Gornik Leczna van aanstaande dinsdag niet op het eigen Diekman te kunnen spelen. "Als het niet zo treurig was, zou ik er hard om kunnen lachen. Het lijkt wel cabaret", zegt voorzitter Hans Siers van de vrouwentak.

Eerder werden al de velden van Sparta Enschede en Achilles'12 afgekeurd door de UEFA. Maandag werd het veld van Het Diekman goedgekeurd door de Europese voetbalbond, maar de FIFA steekt daar nu een stokje voor.

Daardoor wordt de wedstrijd tegen het Poolse Gornik Leczna van aanstaande dinsdag nu gespeeld op het veld van Vosta. Dat is een teleurstelling, zo geeft de voorzitter aan. Vrijwilligers, de gemeente Enschede en de KNVB hebben FC Twente Vrouwen geholpen zodat het duel toch op Het Diekman plaats kon vinden. "Allemaal te vergeefs. Het is kloten. Andere woorden heb ik er niet voor", aldus Siers. 

Het besluit van de FIFA betekent overigens ook dat de ploeg van trainer Tommy Stroot, bij plaatsing, het hoofdtoernooi niet mag afwerken op Het Diekman. "We vragen een herkeuring, of een nieuwe vezeltest aan. Wat dacht jij? Ze lijken wel gek", is de voorzitter van FC Twente Vrouwen duidelijk.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 10 Aug 2019 om 15:42
  Dat kan volgens mij niet meer. Als je de aanvraag voor kunstgras gedaan hebt mag je niet op een normaal veld gaan spelen
 • 10 Aug 2019 om 13:50
  Probleemn? Poar nemn!
 • 10 Aug 2019 om 13:19
  Gewoon in het FC Twente stadion laten spelen.Waarom moet dat op het Diekman?
 • 10 Aug 2019 om 13:17
  Gewoon op echt gras spelen, dus. Zoals het hoort.
zaterdag 24 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›