FC Twente zoekt spits: ''Daarom liever ingezet op Siem de Jong'' ''Garcia heeft nog niet één keer gebeld met Fred Rutten'' Derksen steunt FC Twente: ''Dan moet je de VAR opheffen'' 'FC Twente zet streep door naam Feyenoorder Van der Heijden' Ten Voorde duidelijk: ''Dat vind ik geen topsportmentaliteit''

VIDEO | Samenvatting: FC Twente Vrouwen verslaat Górnik Leczna

( 9 reacties)
VIDEO | Samenvatting: FC Twente Vrouwen verslaat Górnik Leczna

FC Twente Vrouwen heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. Een 2-0 overwinning op het Poolse Gornik Leczna bleek uiteindelijk voldoende.

Gornik Leczna kreeg de eerste kansen van de wedstrijd, maar ook FC Twente Vrouwen liet zich zien. Zo kreeg Davinia Vanmechelen een mogelijkheid. In de eerste helft was het vooral een felle strijd op het middenveld.

Er werden wel speldenprikjes uitgedeeld door beide ploegen, maar gescoord werd er niet. Renate Jansen kreeg zo'n tien minuten voor rust een grote kans, waarna er een corner volgde. Ook uit die hoekschop werd het doel niet getroffen.

Waar er in de eerste 45 minuten niet gescoord werd, was het vrij snel na rust wel raak. Kovtun maakte hands in het zestienmetergebied en dus ging de bal op de stip. Fenna Kalma wist wel raad met het buitenkansje en schoot onberispelijk binnen: 1-0.

Gornik Leczna ging op jacht naar de gelijkmaker, maar uiteindelijk was het de ploeg van trainer Tommy Stroot dat de marge verdubbelde. Renate Jansen zorgde voor de 2-0. Daarmee leek de zege zo goed als binnen voor FC Twente Vrouwen.

De Poolse tegenstander deed nog pogingen om de wedstrijd nog spannend te maken, maar Daphne van Domselaar hield haar doel schoon. De ploeg van trainer Stroot eindigde nog wel met tien speelsters door een directe rode kaart voor Lynn Wilms.

Door de 2-0 zege zien we FC Twente Vrouwen terug in het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. Aanstaande vrijdag weten de Tukkers wie de volgende tegenstander wordt.

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Roetgering (88' Darnoud), Ypema, Giesen, Weerden, B. Jansen (89' Speelman), Wilms, Van den Goorbergh (67' Peddemors), R. Jansen, Vanmechelen, Kalma

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 14 Aug 2019 om 14:40
  • Quote van 14 Aug 2019 om 13:12
   Yess we kunnen de schuld wegwerken. Oh nee, dit geneuzel kost geld.
  Mwoh, gemeente heeft als voorwaarde voor het kwijtschelden o.a. geëist dat dit door blijft gaan. Dus het levert je in ieder geval op de korte termijn een miljoen of 5 op.
 • 14 Aug 2019 om 13:12
  Yess we kunnen de schuld wegwerken. Oh nee, dit geneuzel kost geld.
 • 14 Aug 2019 om 11:16
  Voor een amateurclub ligt dat veld er netjes bij zeg!
 • 14 Aug 2019 om 09:04
  fantastisch gedaan meiden!
 • 14 Aug 2019 om 08:03
  Ikzeg. Geweldig dames nu gewoon elke wedstrijd in de veste in ieder geval de wedstrijden in deze. Hebben wij het op gelost wat steeds extra geld kost dit is niet goed volgens de uefa dus dames op naar de veste. Gefeliciteerd met het halen van deze zware opdracht. Super en succes
 • 14 Aug 2019 om 01:14
  Top! En nu de Cl wedstrijden gewoon in de veste graag !
 • 13 Aug 2019 om 23:28
  Van harte gefeliciteerd met dit succes! Jullie hebben het verdiend.
 • 13 Aug 2019 om 20:56
  Goed gedaan dames, chapeau!!!
 • 13 Aug 2019 om 20:30
  Mooi daar komen de miljoenen.