''Ik sputter tegen en begin over Bosch, die hoort in de basis'' ''Brama wil zijn rol anders invullen dan Garcia voor ogen heeft'' Steun voor Van Leeuwen: ''Ted past voortreffelijk bij FC Twente'' ''Volgens hem hadden Bosch, Brama en Hölscher moeten spelen'' ''Had FC Twente gesierd als ze openbaar excuses hadden aangeboden''

FC Twente-aanvalster vervangt Martens in selectie OranjeLeeuwinnen

( 1 reacties)
FC Twente-aanvalster vervangt Martens in selectie OranjeLeeuwinnen

FC Twente Vrouwen levert twee speelsters aan de selectie van de OranjeLeeuwinnen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Turkije. Het gaat om Renate Jansen en Ashleigh Weerden.

Voor beide speelsters is het niet de eerste keer dat ze zijn opgeroepen. Jansen maakte in 2010 haar debuut voor de Oranjevrouwen. Weerden werd eerder dit jaar voor het eerst opgeroepen en debuteerde tijdens de Algarve Cup.

Laatstgenoemde is de vervangster van Lieke Martens in de selectie van bondscoach Sarina Wiegman. Martens ontbreekt in de EK-kwalificatieduels vanwege een blessure aan haar teen. Ook Kika van Es heeft afgezegd met een blessure.

Op 30 augustus treffen de Oranjevrouwen Estland in het Lilleküla-stadion in Tallinn. Vier dagen later, op 3 september, is Turkije in het Abe Lenstra Stadion de tegenstander.

De selectie:
Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (VfL Wolfsburg), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Jackie Groenen (Manchester United), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Danique Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Lize Kop (Ajax), Desiree van Lunteren (Ajax), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Sherida Spitse (Vålerenga), Sari van Veenendaal (Atlético Madrid) en Ashleigh Weerden (FC Twente)

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 20 Aug 2019 om 20:43
    De helft van de spelers in deze lijst heeft voor Twente gespeeld.