''Ik sputter tegen en begin over Bosch, die hoort in de basis'' ''Brama wil zijn rol anders invullen dan Garcia voor ogen heeft'' Steun voor Van Leeuwen: ''Ted past voortreffelijk bij FC Twente'' ''Volgens hem hadden Bosch, Brama en Hölscher moeten spelen'' ''Had FC Twente gesierd als ze openbaar excuses hadden aangeboden''

Van PSG naar FC Twente Vrouwen: ''Hier krijg ik het vertrouwen''

( 0 reacties)
Van PSG naar FC Twente Vrouwen: ''Hier krijg ik het vertrouwen''

Voor FC Twente Vrouwen begint de Champions League vanavond echt met de uitwedstrijd tegen het Oostenrijkse Sankt Pölten. Davinia Vanmechelen was in de kwalificatie belangrijk met drie doelpunten in twee wedstrijden. Ze hoopt dat kunststukje te herhalen.

"Ik ben in vorm", is de Belgisch international vol vertrouwen tegenover TC Tubantia. "Vorig week scoorde ik bij het nationale team en de eerste competitiewedstrijd was het ook al raak. Toch ben ik meer een speelster die de assist levert. Zolang ik maar belangrijk kan zijn voor het team."

Vanmechelen kwam afgelopen zomer over van Paris Saint-Germain, dat vorig seizoen nog tegen Sankt Pölten speelde. "Wat ik nog weet is dat wij beter waren en met 2-0 wonnen en dat het een fysieke wedstrijd was met veel duels. Sankt Pölten had fysiek sterke speelsters, die geen angst hadden om het duel aan te gaan", aldus de twintigjarige middenveldster.

"Onze trainer Tommy Stroot vergeleek Sankt Pölten afgelopen week met ADO, ook een harde ploeg", meent Vanmechelen, die dus de stap maakte van Paris Saint-Germain naar FC Twente. In Frankrijk kwam ze niet veel aan spelen toe. "PSG is een grote club. De jongere speelsters mochten wel ervaring opdoen, maar ik wilde zoveel mogelijk spelen."

"Via mijn spelersmakelaar Leoni Blokhuis en trainer Tommy Stroot ben ik uiteindelijk bij FC Twente gekomen", vervolgt ze. "Hier krijg ik het vertrouwen dat ik nodig heb. Als ik plezier heb, ga ik beter voetballen. Bij Twente hoop ik mijn niveau weer te halen en daarnaast wil ik mijn ervaring meegeven aan de andere, jongere speelsters." 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 23 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›