FC Twente zoekt spits: ''Daarom liever ingezet op Siem de Jong'' ''Garcia heeft nog niet één keer gebeld met Fred Rutten'' Derksen steunt FC Twente: ''Dan moet je de VAR opheffen'' 'FC Twente zet streep door naam Feyenoorder Van der Heijden' Ten Voorde duidelijk: ''Dat vind ik geen topsportmentaliteit''

VIDEO | Samenvatting: Kalma helpt FC Twente Vrouwen aan ruime zege

( 5 reacties)
VIDEO | Samenvatting: Kalma helpt FC Twente Vrouwen aan ruime zege

FC Twente Vrouwen is het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League goed begonnen. In het heenduel met Sankt Pölten wonnen de Tukkers met 4-2.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de Oostenrijkse tegenstander van FC Twente Vrouwen. Sankt Pölten kreeg in de eerste tien minuten drie kansen, maar had het vizier niet op scherp. Fenna Kalma had dat aan de andere kant wel en zorgde in de tiende minuut voor een 1-0 voorsprong voor FC Twente Vrouwen.

De 17-jarige doelvrouw Kristin Krammer ging in de fout, waarna de spits van de ploeg van trainer Tommy Stroot kon binnen tikken. FC Twente Vrouwen nam vervolgens het overwicht over van Sankt Pölten.

Bente Jansen en Kalma kregen mogelijkheden en tien minuten na de openingsgoal was het opnieuw raak voor de Tukkers. Ashleigh Weerden verdubbelde op heerlijke wijze de marge. De aanvalster nam de bal met haar hoofd mee, speelde zo haar directe tegenstander uit en schoot met links de bal in de verre linkerhoek. 

Niet veel later ging de bal op de stip. Bente Jansen werd onderuitgehaald en Kalma benutte het buitenkansje koel: 3-0. Met die stand gingen beide ploegen aan de thee, al kreeg Sankt Pölten nog kansen op de aansluitingstreffer.

In de tweede helft ging de Oostenrijkse ploeg op jacht naar de 3-1. Direct na rust werd de paal geraakt en later ging een bal maar net naast. Toch bleef FC Twente Vrouwen de sterkere partij en via Renate Jansen volgde er een goede kans.

Keepster Daphne van Domselaar moest aan de andere kant redding brengen op een inzet van Stefanie Enzinger. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Davinia Vanmechelen trof de paal, waarna Kalma er als de kippen bij was om haar derde treffer van de avond binnen te koppen.

Het duel leek gespeeld, maar Sankt Pölten kwam in de slotfase nog terug tot 4-2. De net ingevallen Jana Scharnböck schoot de bal fraai over Van Domselaar heen en twee minuten later werkte Suzanne Giesen de bal ongelukkig over haar eigen doellijn.

Daardoor eindigde het duel uiteindelijk in 4-2 en zal FC Twente Vrouwen met een goed gevoel terug naar Nederland komen. Op woensdag 25 september staat de return in De Grolsch Veste op het programma

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Roetgering, Ypema, Giesen, Darnoud (76' Altelaar), B. Jansen, Van den Goorbergh, Vanmechelen (89' Peddemors), Weerden, Kalma, R. Jansen (79' Ellouzi)

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 12 Sep 2019 om 14:40
  Mooi en weer stromen de miljoenen binnen, toch?
 • 12 Sep 2019 om 11:40
  • Quote van 12 Sep 2019 om 11:01
   Zou op Rtv Oost komen volgens berichten hier. In plaats daarvan allemaal herhalingen van nietszeggende programma's.
  Op de website, de app en het Youtube-kanaal. Maar dus niet op tv ;)
 • 12 Sep 2019 om 11:01
  Zou op Rtv Oost komen volgens berichten hier. In plaats daarvan allemaal herhalingen van nietszeggende programma's.
 • 11 Sep 2019 om 21:22
  Goed voor onze naam in Europa. Grote clubs investeren allemaal in damesvoetbal. Met beperkte middelen doen wij goed mee
 • 11 Sep 2019 om 21:16
  Lekker Dames. Make our club proud! Fenna heeft het op de heupen.