''Ontzettend belangrijk in de ontwikkeling van deze jeugdspelers''

0
''Ontzettend belangrijk in de ontwikkeling van deze jeugdspelers''

FC Twente onder 19 is sinds dit seizoen weer op het hoogste niveau te bewonderen. De ploeg staat onder leiding van Job ten Thije. Na drie jaar afwezigheid speelt het hoogste jeugdelftal weer in de Eredivisie.

"Het is heel belangrijk dat we terug zijn op het hoogste niveau", zegt Ten Thije in de Presentatiegids van FC Twente. "Onze oudste jeugdlichting speelt weer wekelijks tegen de beste teams van Nederland. Dat betekent elke week wedstrijd op topniveau waarin het uiterste van de spelers gevraagd wordt. Dat is zo ontzettend belangrijk in de ontwikkeling van deze jeugdspelers."

Ten Thije tempert wel de verwachtingen. "We hebben een talentvolle groep met Onder 19, maar het team is ook vrij jong. We hebben negen tweedejaars en dertien eerstejaars. op diverse vlakken zullen we nog stappen moeten maken, wat zakelijker worden", aldus de oefenmeester, die merkt dat enkele spelers van FC Twente onder 19 op de radar staan bij het eerste elftal.

"Peter Niemeyer is vanuit het eerste elftal nauw betrokken bij de Voetbalacademie en ook Gonzalo Garcia is daar heel open in richting ons en heeft oog voor de ontwikkeling van talenten", vindt Ten Thije. "Het is een goede ontwikkeling dat de spelers tijdens de voorbereiding aan het eerste team geroken hebben.Die ervaringen nemen de spelers mee en daar kunnen ze hun voordeel mee doen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!