Stroot trots: ''Misschien zijn we door de winnaar uitgeschakeld''

0
Stroot trots: ''Misschien zijn we door de winnaar uitgeschakeld''

FC Twente Vrouwen kan met opgeheven hoofd de UEFA Women's Champions League verlaten. Dat is het oordeel van trainer Tommy Stroot na het 0-1 verlies tegen VfL Wolfsburg van woensdagavond. "En met trots", zei de oefenmeester voor de camera van RTV Oost.

"We weten precies wie we hier als tegenstander hebben", doelt de Duitser op topclub Wolfsburg. "De manier waarop is fantastisch: we durfden vooruit te verdedigen, we durfden zelfs in actie te komen. Natuurlijk moesten we een aantal momenten hard knokken, maar uiteindelijk met welke leeftijden wij hier bezig zijn en met welk team wij hier bezig zijn, moet ik echt zeggen: een heel knap resultaat", was Stroot lovend.

Zijn ploeg zat 'goed in de duels', zo zag hij. "Daardoor hebben we goede omschakelmomenten gecreëerd. Dan gaat het om de laatste bal die niet kwam of de laatste afwerkactie die er niet doorheen kwam. Dat ligt ook aan de verdedigende kwaliteiten van Wolfsburg. Uiteindelijk hebben we steeds weer geprobeerd in actie te komen. Daar ben ik vooral positief over gestemd, dat we op zoek waren naar oplossingen en kansen en niet opgegeven hebben", zei een trotse Stroot, die denkt dat zijn ploeg woensdagavond verloren heeft van de potentiële winnaar.

"De kwaliteit van deze ploeg is echt sterk. Ik kan mij niet voorstellen dat er een ploeg is die daar tegenop kan. Olympique Lyon is natuurlijk een ploeg die ook weer de finale halen kan, maar ik denk dat Wolfsburg nog een grote stap gemaakt heeft. Misschien zijn we door de winnaar uitgeschakeld", besluit de trainer van de Tukkers.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!