'Ontwikkeling' bij FC Twente-talenten: ''Ze zijn leergierig''

0
'Ontwikkeling' bij FC Twente-talenten: ''Ze zijn leergierig''

Daan Jalving is trainer van FC Twente onder 12. Zijn ploeg speelt in de TwinGames-competitie en dat is anders dan normaal. Het gaat hier niet om de uitslag, maar om de spelvreugde.

Elke week worden de teams in tweeën opgesplitst en spelen tegelijkertijd, op twee veldjes naast elkaar, wedstrijden tegen andere bvo's. Tijdens de wedstrijden wordt de stand niet bijgehouden. ''Wij zijn meer bezig met de individuele ontwikkeling en het spelplezier van de spelers. Het resultaat dat we in deze leeftijdscategorie elk weekend willen behalen is dat de jongens als team en individueel beter worden'', zegt Jalving op de clubwebsite. Het gaat niet om winnen of verliezen, maar om leren en verbeteren. 

''De focus ligt vooral op het voetbaltechnische aspect, het resultaat wat behaald wordt uit de trainingen. Die ontwikkeling moet uiteindelijk het resultaat opleveren zoals we dat bij FC Twente willen zien'', zegt Jalving. Hij is tevreden over zijn spelersgroep. ''Van de week besefte ik me eigenlijk hoe snel het gaat met de ontwikkeling van de jongens. Ze zijn leergierig, willen graag trainen en doen er veel voor om zelf beter te worden. Bovendien is het leuke van deze leeftijd dat de spelers allemaal goudeerlijke jongens zijn.

De kinderen uit de onder 12 komen in een nieuwe fase van hun leven, weet de trainer. ''De jongens worden zelfstandiger en de ouders komen wat meer op de achtergrond. Dit merk je aan verschillende dingen, zoals de trainer zelf bellen als je niet kan trainen of op de fysio afstappen als je ergens last van hebt'', zegt Jalvink. Hij zorgt er ook voor dat de spelertjes zich goed kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen in de onder 13. ''Vooral in de laatste fase van het seizoen wordt er getraind op een groter veld.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›