Jansen schiet FC Twente Vrouwen in jubileumduel met hattrick naar zege

FC Twente Vrouwen heeft de 4-2 zege van vorige week een goed vervolg weten te geven. De ploeg van trainer Tommy Stroot won vrijdagavond met 4-0 van ADO Den Haag Vrouwen.

Daarvoor mag het jubilaris Renate Jansen bedanken. De aanvalster, die haar 100e competitiewedstrijd voor FC Twente Vrouwen speelde, maakte drie van de vier doelpunten. In de eerste helft opende Jansen de score met een schuiver langs ADO-keepster Barbara Lorsheyd.

Vijf minuten na de thee kwam FC Twente Vrouwen op 2-0 door een treffer van Fenna Kalma. Het slotakkoord kwam dus op naam van Jansen, die eerder nog bij ADO Den Haag Vrouwen speelde. De jubilaris scoorde tweemaal, completeerde daarmee haar hattrick en bepaalde de eindstand op 4-0.

FC Twente Vrouwen staat momenteel tweede in de Eredivisie Vrouwen, maar kan zondag zakken op de ranglijst. Ajax Vrouwen speelt dan tegen SC Heerenveen Vrouwen.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Wilms, Ypema (81' Speelman), Darnoud (82' Altelaar), Peddemors, Van den Goorbergh, Giesen, Weerden, R. Jansen, B. Jansen, Kalma (84' Ellouzi)