Munsterman heeft last van achternaam: ''Ik vecht tegen de vooroordelen''

5
Munsterman heeft last van achternaam: ''Ik vecht tegen de vooroordelen''

Joop Munsterman zette zich jarenlang in voor de vrouwentak van FC Twente, de ploeg waar dochter Marthe tussen 2011 en 2017 voor speelde. Marthe ging vervolgens voor een buitenlands avontuur, maar keerde toch weer terug op de Nederlandse velden.

Echter niet bij 'haar' FC Twente Vrouwen, maar bij rivaal Ajax Vrouwen. De Amsterdamse club is gestart met een 'BeFire'-campagne, om op die manier jonge fans te inspireren en te laten zien dat tegenslagen je ook sterker kunnen maken. Op de website van de Amsterdammers geeft Munsterman aan soms last te hebben van haar achternaam.

"Van jongs af aan ben ik aan het 'vechten tegen' vooroordelen om mijn achternaam", is de middenveldster eerlijk. "Het #BeFire-gevoel hierbij is dat het mij al gelukt is om veel te bereiken", besluit Munsterman. 

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 24 Mar 2020 om 04:47
  Helemaaaal niet nodig, wees er trots op! Papa heeft het wél gedaan bij Twente, wie nog meer dan? Hij heeft in 2011 te hoog gespeeld maar met uitsluitensd 1 doel: definitief aanhaken. Dan kan een keer mis gaan maar Joop had dit ook kunnen fixen; iedereen maakt fouten! Veel tijd ,eer passie , uren en zelfs eigen geld werd er in gestopt om de FC vast hoger te verankeren. Deze man moet gerehabiliteerd!
 • 23 Mar 2020 om 20:37
  Ikzeg. U heeft geen schuld dat u achternaam en tevens u vader deze naam aan u doorgeeft. Ik vind het geweldig hoe u met alles wat er is gebeurt om kan gaan. Ik wens u heel veel succes toe in uw verdere toekomst.
 • 23 Mar 2020 om 19:18
  De eredivisie ligt tot 1juni stil. Lijkt mij sterk dat het nog hervat gaat worden...
 • 23 Mar 2020 om 19:12
  Competitie voorbij bah
 • 23 Mar 2020 om 19:11
  We blijven in de eredivisie
zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›