Weerden moest wennen: ''Bij FC Twente gaat het om het zilverwerk''

1
Weerden moest wennen: ''Bij FC Twente gaat het om het zilverwerk''

Na drie seizoenen bij FC Twente Vrouwen vertrekt Ashleigh Weerden naar het buitenland. De 21-jarige aanvalster verruilt het rode shirt van de Tukkers voor dat van het Franse Montpellier HSC.

Weerden kijkt vol plezier terug op haar tijd in Enschede en spreekt van een echte familie. "We waren heel hecht, al moest ik daar in het begin aan wennen", vertelt de aanvalster in een interview met vrouwenvoetbalnieuws.nl. De international heeft geen spijt gehad van haar stap naar FC Twente Vrouwen: "Ik hoefde er niet lang over na te denken; FC Twente Vrouwen is nog altijd de beste club van Nederland."

Wel moest Weerden wennen. De aanvalster kwam destijds over van CTO Amsterdam, waarmee ze in een jongenscompetitie speelde. "Ik had nog nooit in een vrouwencompetitie gespeeld. Ik moest wel wennen aan het feit dat we nu tegen vrouwen speelden. Daarnaast moest ik wennen aan de speelstijl en dat je voor de prijzen speelt. Bij CTO speel je voor je eigen ontwikkeling, maar bij FC Twente Vrouwen speelt gewoon de beste speelster, daar gaat het om het zilverwerk", aldus Weerden.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 2 Jul 2020 om 22:47
    Boeien
zaterdag 12 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›