Van Domselaar debuteert bij Oranje: ''Niveau was wel even wennen''

0
Van Domselaar debuteert bij Oranje: ''Niveau was wel even wennen''

Bondscoach Sarina Wiegman heeft voor het EK-kwalificatieduel met Rusland 23 speelsters opgeroepen. Eén van de namen op het lijstje is die van Daphne van Domselaar, die haar debuut maakt in de selectie van de OranjeLeeuwinnen.

Maandag werkte ze haar eerste training af met Oranje en dat was even wennen, zo geeft de keepster van FC Twente Vrouwen toe. "Het niveau was wel even wennen. Het was heel erg leuk, ik heb er van genoten", zegt Van Domselaar in gesprek met de NOS. De goalie van de Tukkers vult de plaats van Loes Geurts in de selectie in.

De doelvrouw van Kopparbergs/Göteborg FC kampt met een hersenschudding. "Dat wist ik, dus ik wist dat zij er niet bij zou zijn. De kans was dus wel aanwezig dat het zou kunnen gaan gebeuren. Het was nog steeds een verrassing", vertelt Van Domselaar, die niet gebeld werd door Wiegman.

"Ik kreeg de uitnodiging op de mail, dat was wel een verrassing. Ik was heel blij. Ik realiseerde het nog niet helemaal", vervolgt de keepster, die hoopt veel te kunnen leren. "Ik hoop vooral dat ik tijdens de trainingen kan leren van alle mensen die hier voetballen. Het is al gaaf dat ik tussen die mensen mag gaan voetballen. Ik denk dat ik vooral daarop moet focussen en gewoon moet laten zien wat ik kan. Ik denk dat dat het belangrijkste is."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›