Ook FC Twente Vrouwen haalt OranjeLeeuwin terug naar Eredivisie

0
Ook FC Twente Vrouwen haalt OranjeLeeuwin terug naar Eredivisie

In navolging van Mandy van den Berg, Sari van Veenendaal (beiden PSV Vrouwen) en Stefanie van der Gragt (Ajax Vrouwen) keert er opnieuw een OranjeLeeuwin terug naar de Vrouwen Eredivisie. FC Twente Vrouwen krijgt er een A-international bij: Kika van Es.

De verdedigster speelde het afgelopen seizoen bij Everton. Bij de ploeg uit Liverpool kwam Van Es tot tien optredens in de Barclays Women's Super League. Daarvoor speelde de OranjeLeeuwin een seizoen bij Ajax Vrouwen. Met haar transfer keert Van Es terug op het oude nest: ze speelde in het seizoen 2017/2018 ook al in Enschede. Na de interlandperiode sluit de 28-jarige verdedigster aan bij de Tukkers.

"Een buitenlands avontuur stond hoog op mijn lijstje en met leerzame en mooie ervaringen keer ik nu terug. De kans om weer voor FC Twente Vrouwen te spelen in de Vrouwen Eredivisie wilde ik niet laten lopen. De competitie hier ontwikkelt zich en hier in Nederland, dicht bij huis, is voor mij de plek om het beste uit mezelf te halen. Ik kijk er naar uit om aan te sluiten in Enschede", aldus Van Es op de website van de Tukkers.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 24 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›