Lof voor FC Twente Vrouwen: ''Die hebben alles netjes geregeld''

0
Lof voor FC Twente Vrouwen: ''Die hebben alles netjes geregeld''

Claudia van den Heiligenberg hoopt dat de profvoetbalsters allemaal een collectieve arbeidsovereenkomst krijgen. Bij FC Twente heeft de damesploeg dat niet.

Vorig jaar hielp spelersvakbond VVCS de vrouwelijke spelers van PSV om een collectieve arbeidsovereenkomst te sluiten met hun club. Verder heeft alleen Ajax een CAO, maar bij FC Twente is alles wel prima geregeld qua salaris. ''De top drie teams - Ajax, PSV en FC Twente - hebben alles netjes geregeld, maar de andere teams spelen misschien voor treinkaartjes'', doelt de oud-voetbalster in gesprek met FIFPro op de lage lonen in Nederland.

Spelers bij kleinere clubs lopen het risico niet betaald te worden als ze ziek zijn, terwijl sommigen naast het profbestaan nog studeren of een bijbaan moeten nemen. ''Het zou goed zijn als alle clubs een CAO zouden hebben, met een minimumloon en al het andere. De spelers steken er zoveel tijd en moeite in dat dit het minste is dat ze verdienen en misschien hebben ze dat ook nodig om hun beste prestaties te leveren.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›