Van Es duidelijk: ''Het moet nu ook een keer gaan komen''

Kika van Es ging vandaag met FC Twente Vrouwen onderuit tegen ADO Den Haag Vrouwen. Op haar verjaardag verloor de verdedigster met 2-0 in de Grolsch Veste. Niet het gevoel wat Van Es wil hebben op haar verjaardag, zo gaf ze na afloop aan voor de camera van FOX Sports.

"Al zou het niet mijn verjaardag zijn, dan wil je ook niet verliezen. Het is een tegenslag. We kwamen niet in duels, er zat veel ruimte tussen. Ik denk dat we teveel druk naar voren wilden zetten, waardoor we achterin een-op-een en zelfs vaak in ondertal stonden", analyseerde de verdedigster.

"Daardoor zag je dat we niet in de duels konden komen. Als je niet in duels kan komen op zo'n groot veld, dan loop je achter de feiten aan", was Van Es duidelijk. In de tweede helft kwam de ploeg iets beter voor de dag. "We hebben tegen elkaar gezegd: heb nou gewoon de rust. Dat deden we de laatste tien minuten beter, alleen is het iets te chaotisch. Daar moeten we wel stappen in gaan maken."

Van Es ziet dat FC Twente Vrouwen sinds haar komst de achterste linie heeft veranderd. "Volgens mij stond Lynn (Wilms, red.) eerst rechtsback. Die staat nu naast mij centraal. Voor haar natuurlijk een andere positie. Ik sta links centraal, dat is ook weer anders. Ik ben net anderhalve week bij het team en we maken echt wel stappen. Je ziet dat ze heel goed trainen, maar het moet er in de wedstrijden uitkomen."

"FC Twente speelt altijd om de prijzen, misschien gaat het nu even stroef. Als we de koppen bij elkaar houden, dan gaat het goed komen. Het zijn zulke jonge meiden. Je kan niet van ze verwachten dat ze er meteen staan. dat heeft tijd nodig. Maar het moet nu ook een keer gaan komen", is Van Es duidelijk.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand