Maatregelen treffen opleiding FC Twente: ''Hebben we in eigen hand''

0
Maatregelen treffen opleiding FC Twente: ''Hebben we in eigen hand''

De nieuwe maatregelen van het kabinet hebben ook invloed op de FC Twente/Heracles Academie. Zo zijn de competities per direct stilgelegd, maar spelers tot achttien jaar mogen nog wel trainen.

Manager Academie Dominique Scholten geeft aan dat de jeugdopleiding de adviezen strikt opvolgt. "Daar tegenover staat dat het zoeken naar mogelijkheden en kansen om jezelf te verbeteren onderdeel uitmaakt van het topsportgedrag waar binnen de Academie naar wordt gestreefd", reageert Scholten op de website van de academie.

"Rekening houdend met alle beperkingen zullen wij op zoek gaan naar mogelijkheden om te kunnen trainen en daarnaast ook onderlinge wedstrijden af te kunnen werken. De komende periode zal niet gemakkelijk worden en van eenieder veel flexibiliteit vragen. Maar ook dit past bij de ontwikkeling als persoon en als voetballer", aldus Scholten.

Spelers vanaf achttien jaar mogen alleen op anderhalve meter trainen in groepjes van maximaal vier personen. De trainingen van de jeugdopleiding gaan door en er worden onderlinge wedstrijden gepland. Scholten doet een beroep op de jeugdspelers.

"We hebben ons gedrag in eigen hand", geeft hij aan. "De uitdagingen die we momenteel ervaren zullen bijdragen aan jullie ontwikkeling, zowel als voetballer als mens. Denken in mogelijkheden, niet in beperkingen. Succes, en pas goed op jezelf en anderen om je heen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 24 oktober 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›