Zware tijd voor Darnoud: ''Toen wist ik dat het wel even klaar was''

0
Zware tijd voor Darnoud: ''Toen wist ik dat het wel even klaar was''

FC Twente Vrouwen kan dit seizoen nog niet veel beschikken over Licia Darnoud. Een enkelblessure gooit roet in het eten voor de 20-jarige verdedigster, die dit seizoen graag definitief door wilde breken bij de Tukkers.

Bijna twee maanden geleden scheurde ze haar enkelbanden, al was dat niet meteen duidelijk. Darnoud had veel pijn, maar verliet het veld niet direct. "Dat was achteraf niet slim. Ik heb zeker nog tien minuten in het veld gestaan voordat ik echt niet verder kon", zegt de verdedigster tegenover De Stentor. Er werd niet gedacht aan een zware blessure en dus werden er niet direct foto's gemaakt.

"Ik stond al snel weer op het veld om te proberen wat ik wel zou kunnen. Ik ben zelfs weer aan het optrainen geweest, maar het werd maar niet beter", vervolgt Darnoud, die na vijf weken toch maar foto's liet maken van haar enkel. De diagnose? Twee scheurtjes in de enkelbanden en een verknelling van de achterste enkelband. "Pfff, toen wist ik dat het wel even klaar was."

Voorlopig staat Darnoud dus langs de kant. "Ik train nu wat coördinatie, maar heb wel een prik gehad met ontstekingsremmers. Wedstrijdtrainingen mag nog even niet, ik heb net weer een stapje terug moeten doen omdat het op een training misging", besluit de verdedigster.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 6 March 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›