De Pauw: ''Dan jeuken je handen om daarmee aan de slag te gaan''

0
De Pauw: ''Dan jeuken je handen om daarmee aan de slag te gaan''

FC Twente Vrouwen heeft in Robert de Pauw de opvolger van Tommy Stroot gevonden. De voormalig coach van Oranje O17 werd dinsdag gepresenteerd en heeft in Enschede een eenjarig contract getekend. "Dat is niet zo heel lang", zegt De Pauw voor de camera van 1Twente Enschede.

"Maar we moeten eerst even kijken hoe de samenwerking gaat verlopen en elkaar wat beter leren kennen. De wens is wel uitgesproken dat als dat goed verloopt, we langer met elkaar verdergaan", verzekert de oefenmeester, die in het verleden dus actief was voor de KNVB. Toch was de wens van De Pauw om dagelijks op het veld te staan en met zijn nieuwe baan bij FC Twente komt die wens uit.

"Ik ben gewoon een voetbaldier. Ik sta het liefst op het gras. Ik wil spelers kneden. Ik geloof heel erg in deze groep die ik hier voor me ga krijgen. Ik zie veel potentieel in die groep. Ik zie veel kwaliteit in de groep. Als je trainer bent, dan jeuken je handen om daarmee aan de slag te gaan", vervolgt De Pauw, die gewend is om met een jeugdige groep te werken.

"Ik denk dat dat FC Twente heeft aangesproken. ik denk: één en één is twee", zegt de trainer, die anderhalve maand geleden voor het eerst met de Tukkers sprak. Er kwam een oriënterend gesprek, een gesprek om wat dieper op bepaalde zaken in te gaan én wat gesprekken met speelsters. "Zij wilden graag weten van mij wat mijn visie op voetballen is en of dat bij hun zou passen. Dat vonden ze wel. Dan krijg je wel de dragende speelsters. Die voelen je dan wel even aan de tand, dat is wel goed", aldus De Pauw.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 6 March 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›